terug naar index profielschets
Naam
Geboortedatum
Klost sinds

meer Hobby's

Anja Mulder-Schonewille
1969
2013

kleding maken, borduren, leuke textiel frutsels maken
verzamelen van kraantjespotten uit heel Nederland
lego verzamelen en tentoonstellen op beurzen

Hoe is jouw passie voor het kantklossen ontstaan?

Hoe lang kun je als kind terug denken dat je leuke hobby’s hebt? Na mijn lagere schoolopleiding was het voor mij dan ook duidelijke dat ik de textiele werkvormen mij machtig zou maken. In de verschillende vervolgopleiding heb ik een ding nooit geleerd en dat was het kantklossen.
Na mijn werkzame jaren ben ik dan ook op zoek gegaan naar iemand die mij kon leren kantklossen. Of ik ben nooit de mensen tegengekomen die mij het konden leren of mijn levenssituatie was er niet naar.
In 2013 vond ik een flyer waarin stond houd vrij in uw agenda, want dan is het weer zover. U bent van harte welkom op de Fair Days bij de Stofmeid te Borger. Met diverse demonstraties van o.a. natuurlijk quilts maken en tentoonstellen, ook waren er drie dames die aan het kantklossen waren. Met deze dames heb ik uitgebreid gesproken en is er een eerste contact gelegd. Henny Kroezenga ook lid van de kring wilde mij de grondbeginselen wel aanleren. Zo ben ik aan de slag gegaan met wat gekregen gereedschappen en een kussen.
Na dit eerste jaar kwamen we tot de conclusie dat ik eigenlijk les moest hebben van een lerares en zo kwam ik terecht bij Victoria Strik. Samen met nog een leuke jonge dame zijn we in september 2014 begonnen aan de torchonkant. Dit jaar staat Guipure-kant op de rol.


- . - . - . - . - . - . - Hartje van Lene Bjorn. - . - . - . - . - . - . -sierlijk kantobject van Lidwien Roording

Welke technieken spreken jou aan?

Om te zien vind ik het klassieke witte kant dat je ziet in Honiton kant of Withof-Duchesse kant erg mooi. Vooral om dat het zo fijntjes aan doet. Om mee te werken kan ik nu in dit beginstadia nog niet echt zeggen. Al weet ik wel al dat het werken met fijne dunne garen en klosjes mij erg ligt. Vooral het afhechten van dit kant is nog moeilijk
Leuke dingen gedaan met de kring?

Eigenlijk doe je alleen maar leuke dingen in de kring. Of dat nu de maandelijkse bijeenkomsten zijn of de einddag van het jaar. In het eerste jaar ben ik al uitgenodigd om aan te schuiven tijdens de demostratiedagen. Dit jaar (in 2015) heeft u mij misschien wel getroffen bij de Nabershof in Emmen, de molendag van Sleen of op een andere locatie, waar we elkaar kunnen ontmoeten.
 
. . . . . . . . . . . . . . . .


Detail. . .

 

Tot slot   naar boven