Terug

 

Beerta

12 en 13 okt. 2018


Kerstballen in Tulekant Vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober was het weer tijd om voor een workshop kantklossen Tule dit keer, mijn favoriet naar Beerta te vertrekken. Trudie van den Berg had een aantal mooie patroontjes ontworpen en na een eerste kop koffie gingen we aan de slag.


. - . - . de kerstballen

Iedereen, behalve n, had wit garen opgewonden. Ik met Madeira Glamour 12. Had het thuis vergeleken met de oranje kern van Aurifil en dacht dat het wel zou kunnen. Tijdens het klossen bleek dit niet helemaal waar. Het garen was toch net iets te dik en het was ook niet helemaal glad, zodat het aantrekken ook niet echt makkelijk ging. Na een tweede koffiepauze, met warm appelgebak (lekker!) gingen we weer verder.


. - . - . mmmmm.... warme appeltaart!

Gelukkig had iedereen toch wel wat problemen met de patroontjes anders had Trudie ook niets te doen. En dame kloste voor het eerst Tule en ze deed het helemaal niet slecht! Wel had ze zelf zoiets van: ik knip het af, maar ik hoop dat we haar hier van hebben kunnen weerhouden!


. - . - . resultaat na 1 dag

Er zaten een paar dames tussen die niet aan het klossen waren maar bezig met Japans borduren. Een heel secuur werkje, maar wat is het resultaat mooi!


. - . - . Japans borduren

De verzorging door Jessica en Gerben was weer super en iedereen mocht op zaterdag zelfs appels uit eigen tuin mee nemen. Bedankt, het werd een lekkere compote!


. - . - . het eindresultaat

Mijn werkje is niet echt 100 %, maar ook niet lelijk! Ga binnenkort toch eens met beter garen de andere patroontjes klossen.

Ria

 

naar boven