Terug

 

Beerta

7 en 8 oktoberi 2016


Vlinders in alle kleuren:
Workshop door Trudie van den Berg bij Cosy Corners..

Op tijd thuis vertrokken. Het is maar ongeveer 45 minuten rijden van Emmen naar Beerta, maar je weet nooit wat je onderweg tegenkomt. Niets dus, dus vroeg aanwezig. De deur was al open en de koffie klaar. Toen iedereen aanwezig was is Trudie met de uitleg van de patroontjes in Tule begonnen. Je kon ze natuurlijk met effen garen klossen maar ook met gemelleerd. Maar dan moest je dat wel zo kunnen knippen dat de kleuren op elke klos hetzelfde kleurverloop hadden. Ik heb dus maar effen (ecru) gekozen met een glitter als dikke draad.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . De voorbeeldtafel.

Er waren negen klossters aanwezig en 2 dames waren bezig met Japans borduurwerk. Wat een precisiewerkje! Maar mooi!


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Het begin is er.

Tijdens het klossen werden we door Jessica en Gerben verwend met koffie/thee met wat lekkers, een goedverzorgde lunch en weer koffie/thee met wat lekkers. Niets op aan te merken. Rond 16.00 uur gingen de meesten naar huis. Een klein groepje bleef achter voor het diner (ook al weer zo lekker) en een presentatie van oude kanten door Trudie, die ze op haar reizen aangeschaft had. Sommige zelfs uit de 17e eeuw. De ene na de andere mooie kant pakte ze uit haar kist en vleide ze op de tafel uit. Allerlei Tule, Chantilly, Maltezer, Honiton en zelfs naaldkanten. Super mooi.


Solveigh kan heel snel klossen . De eerste dag al af!

's Avonds rond 22.00 uur was ik weer thuis om de volgende ochtend weer op tijd te vertrekken voor nog een gezellige, goedverzorgde dag. Rond 14.00 uur was mijn werkje klaar. Zal ik nog een nieuwe opzetten? Toch maar niet gedaan, kan wel lege kussens gebruiken. En alle klosjes (35 paar) moesten dan ook nog opgewonden worden. Rond 15.30 uur waren er al mensen die aan het inpakken waren. Soms zie je het ook niet meer na zo lang klossen. Jessica sloot de workshop af en bedankte Trudie voor de patronen en de begeleiding. Ze mocht nog wel eens langskomen.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. Het eindresultaat.

Raar, maar als een persoon begint met opruimen volgen er vanzelf meer. Ik heb Trudie, Jessica en Gerben bedankt voor de gezellige dagen en was rond 16.45 uur weer thuis. Ik kan het iedereen aanraden om eens een workshop bij Cosy Corners te volgen. Ze zijn altijd goed verzorgd, qua patronen en catering en het is altijd gezellig!


Ria Struik

 

naar boven