Terug

 

Molen Sleen

6 juni 2015


Op zaterdag 6 juni 2015 is in Sleen weer de dag van de molen geweest. Er waren 13 leden van onze kantkring die een kantklos demonstratie gaven tijdens de stellingmolenmarkt in Sleen. Wij waren daar op uitnodiging van de Slener Molenstichting “De Hoop”.

. . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . foto:Monique Koorengevel

Dit jaar konden de bezoekers buiten genieten van een kleine markt. Rondom de molen waren een 20-tal kramen opgesteld waar de marktkooplui hun koopwaar aan de man/vrouw probeerden te brengen.Er werden niet alleen streekproducten verkocht, maar ook enkele kraampjes met tweedehands spullen stonden. Ook de visboer deed goede zaken. Binnen kon men de hele molen bekijken. De molenaar was aan het werk en ondertussen was hij graag bereid om de bezoekers de werking van de molen uit te leggen. Die dag stond er best veel wind en dat was binnen goed te merken. Het ronddraaien van de wieken was helemaal boven in de molen goed te horen.

Op de begane grond en de eerste verdieping werd ook hard gewerkt, maar dan door de dames van onze kantkring. De dames hadden allemaal een eigen hoekje ingericht, zodat er een grote diversiteit aan kanten te bewonderen was. Er waren veel vragen zoals: hoe lang doe je hier nou over, ontwerp je ook zelf, komen de spijkertjes er straks weer uit? Hoe fijn is het dan om over je eigen werk uitleg te kunnen geven.Speciaal voor deze gelegenheid hebben we molentjes geklost en deze op een lange tafel tentoongesteld. Er waren mooie exemplaren bij. Op de eerste verdieping was ook veel kant te bewonderen, van het ragfijn Honiton (vernoemt naar een plaats in Engeland, dat ligt in het graafschap Devon.) torchon en het wat grovere Russische kant.


De molen wieken draaiden lustig rond en voor we het wisten was de tijd aangebroken om op te ruimen. Al met al een zeer geslaagde dag waar wij als kringleden veel plezier aan hebben beleefd. Wij hebben van deze dag genoten en hopen het volgend jaar weer van de partij te mogen zijn.

Wemmie Eggens en An Specken

 

naar boven