Terug

 

Van alle kanten

aug.-sept. 2018


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

De Hengelose Kantkloskring ‘t Kaantkloske organiseerde van 1 augustus tot 16 september een tentoonstelling in het Zoutmuseum te Delden en in Museum Bussemakerhuis in Borne Dit naar aanleiding van hun 30-jarig bestaan.

Ook de groep Kanteon verleende hieraan hun medewerking. Kanteon is een ontwerp groep van docenten. Om de beurt neemt iemand van de groep een voorwerp mee en dan is het de bedoeling er een kantontwerp van te maken. Een van de dames had een kraanvogel meegenomen, op één van de foto’s kun je dan ook een hele serie ontwerpen van kraanvogels bewonderen.Het was een prachtige tentoonstelling dat weergaf wat de leden van deze kring zoal klosten. Bij deze kring doen ze ook een jaaropdracht, je kunt het hele jaar aan het werkstuk werken en aan het eind van het seizoen kun je dat elkaars werkstuk bewonderen. Vind je het ontwerp niet mooi dan mag je ook een eigen werk meenemen.. . .In het Bussemakerhuis lagen ook verschillende oude kanten. Ook was er een demonstratie over het weven van linnen.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Er is door de leden en de dames die het hebben ingericht heel veel werk verzet. Het was een prachtig ingerichte tentoonstelling.

Wij hebben ervan genoten.

Henny Kroezenga en Wemmie Eggens

 

naar boven