terug naar index profielschets
Naam
Geboortedatum
Klost sinds

meer Hobby's

meer Activiteiten
Albertje Eising
12-09-1941
1985

handwerken

demonstreren op markten

Hoe is jouw passie voor het kantklossen ontstaan?

Vijfentwintig jaar geleden kwam ik er via de Plattelandsvrouwen- vereniging mee in aanraking. Daar lagen formulieren voor verschillende curcussen en daar lagen ook formulieren voor het kantklossen en dat leek mij wel leuk om te doen. Eerder had ik klosjes in een pakket van 'Het Komplete Handwerken' gekregen. Daar wilde ik iets mee doen. Later bleek dat ik de enige was die zich had aangemeld. De cursus werd gegeven door Bep Vianen. Zij heeft toen haar best gedaan met het zoeken naar meer cursisten. Zodoende ging de cursus toch door en heb ik de eerste beginselen geleerd.
Ik vind het geweldig jonge mensen het kantklossen bij te brengen. Ik heb les gegeven aan kinderen en nu leer ik het ook mijn kleinkinderen.

Het slangetje wordt regelmatig gemaakt op een proefkussen, tijdens een demonstratie. Het is een ideaal werkstukje om het kinderen, tijdens zo'n demonstratie, gemakkelijk en snel te leren. Klostijd ongeveer 80 minuten.

Welke technieken spreken jou aan?

Heel veel technieken spreken me aan. Als je met een bepaalde techniek begint, moet je ook doorzetten en het goed leren. Hier heb ik weinig tijd voor. Maar vrij klossen vind ik ook geweldig leuk en dat doe ik veel.


Leuke dingen gedaan met de kring?

Veel met de kantkring op reis geweest naar Brugge.
Erg gezellig. We hebben met de kring mee gedaan met een wedstrijd, getiteld: "Kermis in Kant".
We hebben daarmee de tweede prijs gewonnen!
De tentoonstelling was in Zwolle. Verder zijn bezoeken aan musea en workshops altijd erg gezellig en leerzaam.


Techniek beurs: Russisch Kant
Techniek waaier: Om en Om

Tot slot   

Aan de engel in het linker lijstje bewaar ik goede herinneringen. Tijdens een ernstige ziekte van mijn moeder heb ik haar deze engel gegeven en ze was hier bijzonder blij mee.

Uit het dagboek van Albertje:

30 april, koninginnedag in Rijssen.
Over belangstelling niet te klagen. Jong en oud komen naar het kantklossen kijken. Het oefenkussen komt overal van pas. Iedereen vindt het mooi.

Reacties: "moeilijk priegelwerk", en,
"hoe komt het dat je het niet meer zo veel ziet".


Techniek beide engelen: Torchoneven een kijkje nemen op één
van de markten in Nederland.

naar boven