terug naar index profielschets
Naam
Geboortedatum
Klost sinds

meer Hobby's


meer Activiteiten
Annie van den Assem
03-09-1946
1979

diverse handwerktechnieken, o.a.borduren,
kaarten maken en lezen

Cursus bij Bep Vianen in Oosterhesselen.

Mijn Kanthoekje

Hoe is jouw passie voor het kantklossen ontstaan?

Op een hobbymarkt in Arnhem toonde ik veel belanstelling voor een demonstratie kantklossen. Mijn man merkte dit ook en kwam op mijn verjaardag in 1979 aanzetten met een kantkloskussen, klosjes, garen linnen 30 en een boek.
'Het Kantklosboek' van Kaethe en Jules Kliot, naar later bleek niet echt een boek om mee te beginnen. Gelukkig had ik ook 'Het Komplete Handwerken', waar een cursus kantklossen in stond. Met veel enthousiasme ben ik toen begonnen, en toen ik enkele maanden later een berichtje in een huis aan huis-blad zag staan over een cursus kantklossen, sloeg het "virus" helemaal toe. Wekelijks ging ik naar Tona Seffinga in Bennekom (ik woonde toen in Ede)
Na onze verhuizing in dec. 1996 naar Emmen, zag ik het jaar daarop weer een berichtje in een krant, deze keer over een demonstratie kantklossen in de Bibliotheek, Via de Bibliotheek kwam ik bij de Kantkring terecht en ben direkt lid geworden. Van maart 2006 tot maart 2015 ben ik voorzitster van onze kantkring geweest.


Het paard van Troje: Russische kant

Welke technieken spreken jou aan?

Ik heb diverse cursussen bij Bep Vianen gevolgd. Guipure, Russisch Bandkant en
's Gravenmoerse Kant.
In de loop van de jaren heb ik veel geklost, voor Kerst en Pasen en ter gelegenheid van geboorte, huwelijk ed.


Pasen

ontwerp links: Jana Novak
midden en rechts: Annelies Kirst

Leuke dingen gedaan met de kring?

Het reisje naar 's-Heerenberg, met de workschop van Lidwien Roording. Tevens een mooie tentoonstelling van hoeden in een prachtige omgeving. Ook heb ik al twee jubilea van onze kring meegemaakt. Het 20 en 25 jarig bestaan, beide in de Bibliotheek. Ook heel bijzonder was de opening van de Tentoonstelling in Leeuwarden, ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de LOKK. Men had niet op zoveel belangstelling gerekend. Zowel in de gang als op de trappen, zaten kantklosliefhebbers!
 
 
 1 patroon, 4 verschillende rasters

 

Tot slot   

een Spinnen-variatie, door mij getekend en geklost.


naar boven