TERUG
 Deventer van KOEK stad naar KANT stad.

Ook Kantkring 't Hunebed deed mee aan dit feest.

 

In de Lebuinuskerk in Deventer vierde de LOKK haar
35 jarig jubileum.

Woensdag 24 april gingen Hennie Siepel, Winny van Lieshout en Annie van den Assem, met alle attributen voor de kringen -presentatie naar Deventer. Na enkele uren hadden wij de tafels aangekleed met vlinders, bloemen en enkele hunebedden. Het was een vrolijk geheel geworden. Het thema was "een zee van kant" en dat hebben wij figuurlijk uitgebeeld.


Annie en Winny leggen de laatste hand

 


en de stand is klaar!


Donderdagmorgen waren Hennie en Annie voor 10 uur aanwezig om bij de opening te kunnen zijn . Het was een feestelijk moment, waarvoor veel belangstelling was. Toen de deuren van de kerk opengingen stroomden de kantliefhebbers en geïnteresseerden binnen. Zelfs toeristen vonden de weg naar de tentoonstelling.

Onze tafel stond vlak bij de ingang en trok daardoor ook veel bezoekers. Veel mensen waren geïnteresseerd in alle vlinders en er was heel veel vraag naar patronen. Natuurlijk hebben wij ook rondgekeken, zeker toen Fimke Janssen ons 's middags kwam aflossen.

Wat was er veel te zien. Ongeveer 30 kringen lieten zien wat de leden gemaakt hadden. Wat een mooie en creatieve presentaties waren er. Heel bijzonder was de expositie "Californian poppies", één patroon op verschillende manieren uitgewerkt. Dit is een internationaal project en was eenmalig in Nederland te zien. Ook heel bijzonder was het werk van de cursus "kant met foto's". Op een heel bijzonder manier werd deze combinatie tentoongesteld. Verder waren er lezingen, demonstraties en workshops en natuurlijk de vele verkoopstands uit binnen- en buitenland. We hebben weer veel inspiratie opgedaan. De blauwe paneeltjes van het ledenproject hingen allemaal bij elkaar, ook dit was een zee van kant.

En dan was er nog de modeshow, prachtige moderne kanten gemaakt door Lidwien Roording en haar dames. Geweldig zoals dit kantwerk gepresenteerd werd.


 
Na de modeshow konden we alle kleding, tassen, hoofdbedekkingen e.d. bewonderen. Ze stonden op de catwalk "heel erg mooi te zijn"!! Ook vrijdag was er veel belangstelling, veel leden van de kring zijn in Deventer geweest en hebben zo nu en dan achter "onze" tafel gezeten.
Wij kunnen terugkijken op mooie, inspirerende en gezellige dagen.

verslag: Annie van den Assem;     foto's: Annie van den Assem en Ria Struik

naar boven
 


Kantkring Rosaline uit Winschoten:
een verdiende 2e prijs.

 
 


Jantje en Jannie op zoek naar hun eigen paneel.


De tafel van onze kantkring. Op de voorgrond de tulpen.

 


En dan de vlinders, veel vlinders.

 


Ria met haar T-shirt in onze stand, één met de vlinders

naar boven