terug naar index profielschets
Naam
Geboortedatum
Klost sinds

meer Hobby's

meer Activiteiten
Els Beijes
01-06-1939
2003

hardanger borduren, quilten

lid kringbestuur (secretariaat),
secr. Geref.Kerk Vrijgemaakt te Emmen

Hoe is jouw passie voor het kantklossen ontstaan?

Vroeger keek ik met bewondering naar kantklossters, bijv. in Brugge. Toen ik na mijn pensionering in Emmen kwam wonen, wilde ik van alles over Drenthe weten. Wij (mijn man en ik) gingen veel fietsen en maakten uitstapjes naar bezienswaardigheden. Zo kwamen we op een gegeven moment in het Veenpark. We hadden geluk want op die dag waren er verschillende activiteiten in het park, waaronder twee kantklossters.
Na een poosje toegekeken te hebben vroeg één van hen wie van de toeschouwers het ook eens wilde proberen.
Ik gaf mij hiervoor op en ik mocht een stukje klossen (kruisen, draaien, kruisen) dus de linnenslag. Ik vond het gelijk erg leuk om te doen.
Datzelfde jaar in september was er in Emmen een zgn."Leermarkt".
In de bibliotheek zaten ook toen een paar dames te klossen en er was heel wat kloswerk te zien. Na een poosje met één van de dames gesproken te hebben, vroeg ik of zij een adres wisten waar ik het leren kon.
Ze gaven mij twee adressen. Ik heb de daaropvolgende maandag gelijk gebeld en ik kon nog bij een van hen terecht. Sindsdien heb ik les van gehad.
Op deze les leerde ik nog een paar dames kennen en die vertelden over de kantkring 't Hunebed.
Ik heb toen hun raad opgevolgd en ben ook gelijk meegegaan.
In het begin kon ik nergens aan meedoen en kwam ik alleen voor de gezelligheid en om bij anderen te kijken wat zij deden, maar zo langzamerhand begon ik niet alleen op de lessen maar ook op de kantkring heel wat te leren.
Als je iets niet wist was er altijd wel iemand die je wilde helpen.
Al ben ik geen volleerde kantklosster, ik heb er wel veel plezier in.

  
een tangram in Torchon

Welke technieken spreken jou aan?

Torchon vind ik nog steeds een hele mooie kantsoort, maar doordat ik nog niet erg lang klos en dus alle kantsoorten nog lang niet ken, kan ik nog niet zeggen naar welke kantsoort mijn voorkeur uitgaat.Brugs bloemwerk

Leuke dingen gedaan met de kring?

Met een paar vriendinnen van de kantkring komen we regelmatig bij elkaar om te klossen, maar we gaan ook samen gezellig naar workshops of naar beurzen. Of zomaar eens winkelen, maar dan wel op handwerk gebied. Er is altijd wel iemand die een idee heeft.
Er is één gevaar als je lid wordt van een kantkring.
Voor dat je het weet zit je in het bestuur.
 
 
 Russisch kant,

gemaakt in 2006

naar boven