terug naar index profielschets
Naam
Geboortedatum
Klost sinds

meer Hobby's

meer Activiteiten
Gerdie Wobben
03-04-1944
1984

paarden en breien

kringactiviteiten

Hoe is jouw passie voor het kantklossen ontstaan?

Wij waren lid van Het Volk van Grada en daar zag ik klederdrachtmutsen die volgens mij niet origineel waren. Toen heb ik mij voorgenomen om het kantklossen zelf te leren en mijn eigen muts te klossen. De tulestrook is nu af, maar het achterstuk moet nog geklost worden. Ondertussen heb ik wel veel andere dingen geklost.
Sinds ik klos (1984) kreeg ik de eerste 2 jaar les van Marja van Dashorst in de muziekschool in Emmen. Daarna heb ik les gehad van Victoria van Strik en toen die naar Friesland verhuisde, ben ik gaan lessen bij Bep Vianen.
Dat doe ik nog steeds.Welke technieken spreken jou aan?

Van Torchon tot Tule, ik vind het zeer interessant dat je van een bolletje garen en een paar klosjes zulke leuke dingen kunt maken.
Leuke dingen gedaan met de kring?

 Demonstreren op markten, bijvoorbeeld op De Dag van de Ouderen.
 Ook de einddagen van onze kring vind ik altijd erg gezellig.
 

Het pronkstuk van Gerdie

Ontwerp: Michel Jourde

 

Tot slot   

Op Moederdag, mei 2011, kreeg Gerdie een vlinder cadeau van de kinderen, om aan de schutting te hangen die als erfscheiding dient. Het was een mooi model vlinder en dat inspireerde haar om er een kantontwerp van te maken. De kinderen hebben het gefotografeerd en toen is er op de computer net zo lang mee gespeeld tot er een grote vlinder ontstond die mooi genoeg was om er verder mee te gaan.
Gerdie is toen aan het lijntjes trekken begonnen, zowaar een hele klus omdat zij geen opleiding heeft gevolgd voor het ontwerpen van patronen.
Wij weten niet hoe vaak er een stukje gom is gebruikt, evenmin weten wij hoe vaak de draden zijn doorgeknipt en Gerdie opnieuw is begonnen tot zij het gewenste resultaat had bereikt. Wel weten wij dat zij ons met deze mooie vlinder verraste op de eerste kringavond in het nieuwe jaar, na 2011.
Prachtig dienblad met van kant gekloste vlinders.naar boven