terug naar index profielschets
Naam
Geboortedatum
Klost sinds

meer Hobby's


meer Activiteiten
Ina Emmens
02-04-1941
1987

quilten, borduren, kaarten maken
en lezen

les en verschillende huiskamerclubjes

Hoe is jouw passie voor het kantklossen ontstaan?

Mijn zus kloste al enige jaren. Met haar ging ik dan ook naar tentoonstellingen. Toen ik in 1987 een advertentie in de krant zag staan, heb ik mij opgegeven. Deze cursus voor beginners werd in de muziekschool gegeven, door Marja van Dashorst. Na een jaar stopte Marja met de lessen en werden deze overgenomen door Victoria van Strik.
Bij haar heb ik jaren les gehad en heb verschillende technieken geklost, zoals Gimpesitze (dit is werken met een dikke draad), Finse kloskant, bij deze kantsoort klos je met alleen spelden aan de zijkanten en een enkele keer in het midden een speld.
Idria, Cantu en Chrysantenkant en nog meer kantsoorten hebben we geklost.

   
De borstel, boven, is 's Gravenmoers Kant en de beide werkstukjes, onder en rechts, zijn van Chrysantenkant.

Welke technieken spreken jou aan?

Chrysantenkant en 's Gravenmoerse Kant zijn kantsoorten die je met weinig klosjes klost, terwijl je bij Tule en Torchon veel klossen gebruikt. Dit zijn kantsoorten die ik erg leuk vind om te klossen.Leuke dingen gedaan met de kring?

We hebben verschillende uitstapjes gemaakt met de kantkring naar Brugge, waar we een rondleiding kregen in het Gruuthusemuseum. In 's Heerenberg hebben we een modern kantwerkje geklost en daarna de tentoonstelling bezocht. Ook zijn we met elkaar naar de tentoonstelling "Kant in Nederland" in museum Flehite te Amersfoort geweest. In Groningen hebben we de Oidfa bezocht. Ook gaan we dikwijls naar Workshops in Marum, Zuidlaren en Beerta.

een prachtige uil, ingelijstTot slot   

Op de kantkring, hebben we een werkcommissie die de patronen uitzoekt en in overleg met het bestuur worden ze wel of niet geklost. We hebben een leuke gezellige kring en de kringavonden zijn nooit hetzelfde. En zo zie je dan ook wat de andere dames klossen. Als je een werkstuk af hebt neem je het mee naar de kring. We hebben een tafel waar iedereen haar gekloste werkstukken kan neerleggen zodat andere leden deze kunnen bekijken.

Russisch Bandkant

naar boven