. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 april . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Op 4 april hebben wij onze kringbijeenkomsten van het seizoen 2016-2017
afgesloten met een doe dag.

. . . . .

Bij binnenkomst kwam de geur van vers gezette koffie ons al tegemoet, zoals gewoonlijk waren Hennie Siepel en An Specken al vroeg aanwezig en alles stond al klaar. Niet alleen een bakkie thee of koffie, maar er was ook gezorgd voor een lekker stuk gebak.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Na het welkomstwoord door onze voorzitter Henny Kroezenga en een korte vergadering werd het woord gegeven aan Bonny van Bergen die als gastdocent was uitgenodigd.

Bonny legde uit hoe de dag voor ons zou gaan verlopen. 's Morgens gingen wij verven en in de middag zouden wij gaan klossen.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Op een hard (sheet) stuk plastic werd textiel verf gedaan en dat moest je met een tweede stuk plastic afschermen. Deze twee plastic helften met de geverfde helften op elkaar even heen en weer schuiven en dan weer van elkaar afhalen. Nu kon je het stukje stof op het geverfde gedeelte leggen. Deze goed stevig aandrukken zodat de verf in de stof kon trekken. Deze techniek heet mono print. Je krijgt nooit twee dezelfde.

. . . .
. . . Niet een is hetzelfde . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Zijn evenbeeld . . .

Na een tweede kop koffie of thee gingen we aan de slag. Bonny had overal voor gezorgd, op de tafels lagen grote stukken plastic zodat de verf niet op de tafels kwam en de bakjes met textiel verf stonden verspreid over de tafels. We kregen allemaal 4 lapjes waar we mee aan de slag konden. Gelukkig had Bonny, Mineke Elzinga mee genomen om te helpen zodat wij allemaal voortvarend aan de slag konden. Toen iedereen tevreden was met het resultaat konden de lapjes drogen en werd alles opgeruimd.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Het lijkt wel zeewier . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Het liep tegen half een en de geur van vers getrokken soep kwam ons tegemoet. An en Hennie zorgen niet alleen voor lekkere koffie ook voor een grote pan soep draaien ze hand niet om.

Na de lunch kon een ieder een keuze maken uit de prachtige patronen die Bonny had ontworpen. Er was voor elk wat wils.

.

Eerst maar eens de kleuren uitzoeken die bij het lapje pasten En nadat alles was uitgelegd gingen wij aan de slag.

De hele tijd werd er driftig geklost en na een gezellige middag waar sommige hun thee koud opdronken omdat ze het te druk hadden werd er van Bonny en Mineke afscheid genomen.

. . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . Het klossen kan beginnen . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Het was een zeer geslaagde dag, in september op onze eerste kringavond van het seizoen hopen wij de werkstukken te zien waar aan op deze dag met zoveel plezier is gewerkt.

Eerst maar eens vakantie houden.


Wemmie Eggens

Tot slot tonen wij u graag nog wat van al dat moois dat we gemaakt hebben het afgelopen seizoen. Naast kantklossen ook borduren in kruissteek.

.

..

.