TERUG

Prachtige mantel in mooie kleuren.

Tentoonstelling in de N.H. Kerk te Oosterhesselen.

Op 7 en 8 september 2013, was er in de kerk een tentoonstelling van textiele werkvormen. Dit waren werkstukken van inwoners van Oosterhesselen en directe omgeving. Tevens waren er werkstukken gemaakt door leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool uit het dorp. Een grote verscheidenheid sierde de kerk, naast het voor ons bekende kantkloswerk, waren er verschillende handwerken te zien, bijvoorbeeld borduurwerk in kruissteek, in bargello, goud borduren, maar ook werkstukken van borduren met de naaimachine.
Hoeden maken en corsages maken van miniaturen, bijvoorbeeld beertjes e.d. Er was ook een verzameling van oud naaigerij. Tijdens de tentoonstelling werden er verschillende technieken gedemonstreerd zoals stokhaken, klosjes breien groot en klein en vanzelf ook kantklossen.
Op de zaterdag was er ook een rechtstreekse uitzending van radio Drenthe, dit omdat de organisatie van een en ander 30 jaar bestond.
Het had op zondag tot gevolg dat ondanks de regen er zeer veel mensen zijn wezen kijken.
Zelfs uit Assen, Steenwijk en soms nog van verder weg. Zowel op de zaterdag als de zondag zijn er twee meisjes geweest die niet bij het demonstratie-kussen waren weg te slaan. Ze gingen dan ook naar huis met een eigen gemaakt/geklost slangetje.Al met al een zeer geslaagde tentoonstelling en opening van het nieuwe jaar.
Bep Vianen
 
links: De twee meisjes, 2 dagen klossen.
onder: RTV Drenthe was op bezoek.

 

naar boven