TERUG

Ouderendag 2013

 
Op 1 oktober was het weer "Ouderendag".
Vandaag, 2 oktober 2013, zijn Gerdie, Ina en Els in het kader van deze Ouderendag naar het Hotel "De Valk" in Emmen geweest om daar het kantklossen te demonstreren. We waren tegen 9.30 uur aanwezig en konden onze spulletjes op de tafels zetten. Eén van de dames van de organisatie kwam rond en bracht ons allemaal 4 muntjes waarmee we koffie, thee of iets fris konden halen. Om 11.00 uur werd er een toespraak gehouden door de wethouder van Emmen dhr. Henk Jumelet. Hij vertelde ons dat uit een onderzoek van de Verenigde Naties was gebleken dat Nederland op de 4e plaats stond voor wat betreft het land waar de ouderen het beste leven hadden. Alleen Zweden, Noorwegen en Duitsland gingen ons nog voor. Nou ja, dat weten we dan ook weer. Misschien kunnen we ooit die drie landen nog inhalen. Nadat het voor hem bestemde kwartier was volgepraat konden wij naar de zaal en met ons kloswerk beginnen.
 in afwachting . . . .

Het begon eigenlijk al meteen aardig druk te worden, maar tegen de middag werd het minder. Ja, ook oudere mensen moeten eten. Tegen half twee werd het weer druk en ook onze kraam werd aardig bezocht. Natuurlijk kregen we de gebruikelijke opmerkingen: "Dat lijkt me toch zo moeilijk", "daar moet je wel veel geduld voor hebben" of "ik zou dat nooit kunnen want mijn handen willen niet goed meer" etc. etc. Wel kregen we over het algemeen veel complimentjes.

er was veel belangstelling. 

Opvallend was dat het regelmatig voorkwam dat de "heren" allerlei vragen stelden en dat de "dames" het alleen maar geweldig mooi of prachtig vonden.
We hebben de nodige kaartjes uitgedeeld en de mensen gevraagd of ze onze website eens wilden bezoeken. Nou maar afwachten.
 een hele gezellige dag.
Tegen 3.45 uur zijn begonnen met opruimen. De meeste mensen waren toen naar huis en onze consumptiemuntjes waren op. Het was alles met elkaar een hele gezellige dag.

Gerdie, Ina en Els
 

naar boven